Sider

lørdag, juli 14, 2012

Lone Pine og Yosemite

Lørdag eftermiddag ankom vi til vores campingplads ved Lone Pine lige ved foden af Mt. Whitney. Sikke en ro i forhold til larmen i Las Vegas. Campingpladsen lå meget isoleret lige ned til en lille flod, hvor der var masser af fisk. Katrine og Karoline lavede fiskestænger af pinde, tandtråd og klemmer, men det kom aldrig rigtig til at lykkedes :-)

Lone Pine

Lone Pine


Søndag ankom vi til Yosemite – Upper Pines, som er en campingplads dybest inde i Yosemite valley. Campingplads er måske så meget sagt, vores plads bestod af en lille plads til vores motorhome, et bord/bænke sæt og et bjørnesikret skab til opbevaring af madvare.
Yosemite er en af USA’s mest besøgte national parker, og det forstår man godt når man ser den flotte natur omgivet af enorme klipper som ”El Capitan”, ”Eagle Peak”, ”Glacier Point” og ”Half Dome”. Fra vores plads kunne vi se direkte op på Glacier Point som strækker sig godt 1000 meter lodret op over bunden af dalen. Rigtigt flot, især ved solnedgang :-)


Yosemite

Yosemite

Sidst på dagen tog vi en lille rundtur med shuttle busserne. Da vi kom tilbage til vores campingplads var det blevet godt mørkt, men vi mente vi sagtens lige kunne smutte de små 100 meter fra det nærmeste stoppested gennem skoven hen til vores plads. Da vi ville stå af bussen kiggede bus chaufføren noget overrasket på os, og spurgte om vi havde en lommelygte. Det havde vi ikke, så hun sagde at vi skulle være ekstremt forsigtige. Vi valgte at blive i bussen de 3 stop hen til hovedindgangen og så gå den lidt længere vej til vores plads – Man skal have respekt for dyrelivet her, det er ikke det samme som i Danmark :-)


Yosemite

Mandag morgen lagde vi ud med en lille vandretur til Lower Yosemite Fall, som er det nederste af 3 sammenhængende vandfald. De 3 vandfald falder tilsammen godt 700 meter, så det var noget af et syn.


Lower Yosemite Fall


Yosemite Fall
Senere samme dag ville vi prøve noget mere udfordrende, og gik derfor af sted mod Vernal Fall. Desværre fik Katrine problemer med sit knæ, så hun og Lone måtte vende om ca. halvvejs oppe. Det havde dog stadigt været en rigtig flot tur ind til da. Karoline og jeg fortsatte op mod toppen af vandfaldet via ”Mist Trail”, som mest bestod af skæve trappetrin hugget ud af klipper. Det var en noget stolt far og datter der til sidst stod ved toppen af vandfaldet og kiggede de ca. 100 m lodret ned :-) Hele turen var ca. 5 km lang og godt 300 højdemeter, så det var en velfortjent øl/sodavand vi fik, da vi endelig var tilbage ved vores motorhome.


Yosemite

Vernal Fall

Vernal Fall


Tirsdag forlod vi Yosemite og kørte mod San Francisco. Efter en enkelt overnatning i udkanten af San Francisco området, afleverede vi vores motorhome og blev kørt til vores hotel i Downtown, San Francisco.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.